Senaste inläggen

Av helena eriksson - 15 juli 2012 10:52

Godmorgon, jag ska strax äta frukost och sedan en haul video och sedan en look of today!  Jag ville bara säga att det är dem inäggen som kommer idag! Först haul om ett tag och sedan look of today i kväll/middagstid typ! Nu ska jag äta smörgås och oboy! Hejdå!!    

ANNONS
Av helena eriksson - 14 juli 2012 23:03

Hej, mitt 20-dagars dag 9 är inställt på grund av att jag inte hittar mitt ridskolechema!  Hoppas ni är glada iallafall, imorgon kommer en HAUL video och en mms-bloggning på look of today! Godnatt! Sovgott! 

ANNONS
Av helena eriksson - 14 juli 2012 16:04

Haha! Ja, då är det bara 1 och en halv dag tills  jag åker  på taffsnäs ridläger!

Jag är SÅÅÅ glad!!!!!!!!!!!!!!!! Idag har vi köpt en ny ridvässt och en ny ridhjälm!

Vi har även köpt regnkläder som man skulle ha med sig eftersom det kan ju vara rägn när vi är där.

Det stod på www.taffsnas.se att man skulle ha med ett rejelt rägnplagg, så u har vi bara packning kvar.

Jag har packat lite i en miniväska, typ sminkväska., jag har packat en deo, balsamspray, kamera, läppbalsam, hårsnoddar och kameraladdare, åh justdet, vi köpte även glitterspray till håret!   Men vi ska packa ridkäder, vanliga kläder mm!  Men om ett tag ca runt 17.00 ska vi få besök från släktingar som ska komma och äta lite middag!  Skriver mer sedan, här kommer bara mitt 20-dagars! 

Av helena eriksson - 12 juli 2012 22:41

Här är en låt som är rätt skön, ha!


Godnatt sovgott, jag skriver imorgon! Kommer ett 20-dagars här bara!

Av helena eriksson - 12 juli 2012 10:53

Hej! Elsa har inte kommit än! Hon var så speciel, nu är det faktist värt att vara orolig, men nu ska jag göra mig iårdning för att jag ska åka och bada med några kompisar, hejdå!  

Av helena eriksson - 11 juli 2012 18:51

Hej! Ja, då tänke jag väl göra en giveaway! Denna giveaway tar vi här steg för steg!


1. Skicka en novell i ett mail till nenaslufthastar@hotmail.com!

2. Läs igenom din novell så inget är felstavat mm, för jag rättar inte det sedan!

3. Klicka på skicka!

4. Vänta på svar!

5. I ditt bekrästelsemail kommer det stå: Tack för novell, lycka till!

6. Om du får ett sådant är du med i tävlingen.

7.  Om du vinner kommer du få ett sådant mail: Grattis! Du kommer nu ha möjlighet att ha med novellen i tidningen Min Häst!

8. Du har vunnit och har skannsen att få din novell i en tidning!


Lätt plätt, eller hur?

Delta och ha skanns att vinna!


Hälsningar H!


(Detta inlägg går icke att komentera)Av helena eriksson - 11 juli 2012 18:13

Hej, misslisibell hade gjort en giveaway, det är när man gör en tävling och lottar ut pris, jag kanske ska göra en, då kommer man vinna att ha med sin novell man skickat in i en tidning,nidet är inte säkert att novellen kommer med men det kan ske! Jag gör en video om detta, hälsningar H!

Av helena eriksson - 10 juli 2012 19:16

Hej, här kommer allt om fjordhästen!


Fjordhästen, även fjording, är en hästras som ursprungligen kommer från Norge där den även kallas vestlandshest. Den finns numera över hela Skandinavien, på andra håll i Europa och även i USA där den är mycket populär. Fjordhästen räknas som en av världens populäraste raser och även en av de vanligaste i Sverige. Mycket kan bero på den speciella blacka färgen med den vitsvarta manen som ofta stubbas, men även på fjordhästens utmärkta lynne.

Fjordhästen anses ha sina ättlingar i gamla nordiska ponnyraser som kallades tatariska ponnyer som bildade stora hjordar och utvecklades till en hästras. Folkvandringar med både norrmän och svenskar fick ponnyerna att influeras av andra hästraser. Fjordhästen visar även stor likhet med den mongoliska vildhästen Przewalski, och vissa hävdar att detta skulle visa att människor rest mellan Asien och Europa redan under istiden, kanske för att handla med varandra. Någon närmare släktskap mellan fjordhäst och Przewalski finns dock ej, fjordhästens ljusa blackfärg beror enbart på att uppfödarna inte avlat på icke-blacka fjordhästar under de senaste drygt 100 åren.

Hästar med ståndman som fjordhästen, har hittats på runstenar som är daterade ända bak till vikingatiden. Fjordhästen påstås ibland ha varit vikingarnas favorithästar, men på vikingatiden hade inte rasaveln kommit igång. Det var först på 1800-talet man började dela upp de olika lokala populationerna av lanthästar i "raser". Fram tills dess var fjordhästarnas förfäder bara en lokal population av den europeiska lantrashästen. Vissa menar även att Odens åttbenta häst Sleipner var en fjordhäst, men som sagt; rasen fjordhäst var inte etablerad på vikingatiden. På Oslos rådhus finns en bild på Sleipner, där han utan tvekan är avbildad som en fjording. Under den här tiden fördes många fjordhästar mellan Norge och Storbritannien där de bland annat användes i utvecklingen av den väldigt snarlika Highlandponnyn.

1890 importerades två fjordhingstar till Hebriderna för att förbättra de lokala häststammarna och många hästar importerades även av Tyskland och Danmark. I Danmark är den omåttligt populär och den absolut vanligaste hästrasen trots att Danmark har många fina inhemska hästraser. I Sverige startades den första föreningen, Svenska fjordhästföreningen, år 1961.

Egenskaper  [redigera]

Fjordhästens man skall av tradition stubbas

Av alla de moderna hästraserna är fjordhästen den som mest liknar den asiatiska vildhästen (men som nämnts ovan är det dock enbart en skenbar likhet beroende på senaste århundradets rasavel inom fjordrasen). Karakteristiskt är ryggstrimman, ålen, och den grova upprättstående manen, ståndmanen. Manen klipps traditionellt så att den står rakt upp. När hästarna medverkar i begravningståg klipps de vita håren något kortare än de svarta håren, därav klippningens namn sorgkant.

Fjordhästens färg kallas black, med variationer från mörkbrunt till vitt, där den ljusbrunblacka färgen är absolut vanligast, men även rödblack är relativt vanlig. Fjordhästarna bör inte ha några vita tecken, hingstar med vita tecken kan ej godkännas för avel.

Mankhöjden kan variera mellan 120 och 160 cm, men vanligtvis är de 135-150 cm. I Norge används fjordhästen som klövjehäst, ridhäst och körhäst. Hästens styrka och uthållighet är en tillgång vid turridning. Den har oftast ett väldigt bra temperament och passar bra med barn. Fjordhästen tävlar framgångsrikt i hoppning, dressyr och körning och är väldigt allroundbetonad. De passar utmärkt till distansritt där de tävlar upp till 16 mil. Här var allt om fjordhästen. Text frn wikipedia!


Presentation

Välkomna till min blogg! Läs och njut, hälsningar Helena!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Vad saknas på bloggen?
 Bilder
 Färg
 Videos
 Inlägg
 Bloggtips
 Låttips
 Look of today

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ hillihorses med Blogkeen
Följ hillihorses med Bloglovin'

Om mig

Hej, jag är en tjej som gillar att blogga, rida och att vara med kompisar, jag hoppas ni vill läsa min blogg om allt möjligt!  

Gästboken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se